De ce antreprenoriatul e greu de învățat și câteva idei care să te ajute.

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

  1. Profesorul ideal ar fi concurentul tău cel mai de succes și care a pornit cam de la același nivel cu tine #captainobviousinmissionimpossible

    Si totusi nu conteaza si perioada in care altii au reusit? Cu siguranta erau alte timpuri dupa ’90 fata de cele din 2019.

  2. Corect…pana la recomandarea cu Marius Ghenea. Ca tot spuneai de „iluștrii…nerelevanti”. Nu prea e de învățat de la domnul Ghenea…

    Pentru restul – felicitări. Din păcate – sălile la nu știu ce mare șpikãr vor rămâne tot pline…

    1. Să știi ca Marius e unul dintre antreprenorii de la care am învățat cel mai mult. Acum suntem oarecum colegi și pot spune că e brilliant din multe puncte de vedere. Are experiență multă și în business-uri diverse, știe lucrurile attât dpdvd al antreprenorului câtt și al investitorului. Când e un domeniu unde nu are experiență nicidecum nu ține să aibă o părere. În plus e și un bun pedagog. Sunt foarte curios, Concret ce experiențe neplăcute ai avut.Mulțumesc!

  3. Mulțumesc pentru acest articol. Am fost și eu la un eveniment al antreprenoarelor de succes, rețea internațională, bla bla bla.
    Mă uitam in jurul meu și nu pricepeam de ce sunt cazute pe spate.
    Eu mă simțeam ca la o prezentare MLM, înconjurata de zombi spălate pe creier.
    Cel puțin organizatoarea evenimentului era și ea antreprenor, dar nu știm ce anume concret.

    1. Mă bucur dacă a fost de folos! Genul acesta de oameni creează mindset-uri greșite și numai de asta nu avem nevoie.

  4. Foarte frumos explicat cum cei care stiu antreprenoriat fac antreprenoriat, iar cei care nu stiu (din practica) ii invata pe altii cum trebuie facut.

  5. Intr-adevar, un articol excelent. Pana la urma reteta succesului poate fi rezumata la doua lucruri: viziune si perseverenta. Ambele insa, nu sunt caracteristici general valabile cum spun unii in carti, ci au relevanta intr-un context in care iti desfasori activitatea, caci diavolul e in detalii.
    Viziunea intr-un domeniu gen fransiza nu e tot aia cu viziunea intr-un high tech. Sa lansezi un magazin online unde deja sunt sute, mii, nu e totuna cu a lansa un produs inovator in IT. Un magazin online poti sa il pornesti cu niste limitari pe care le rezolvi pe parcurs, un produs revolutionar trebuie sa fie foarte bine pus la punct, cand il scoti pe piata cu probleme, vin altii cu mai multi bani, isi fura ideea, vin cu ceva mai bine facut si iti iau fata. Windows nu a fost nici cel mai revolutionar si nici primul sistem de operare de genul asta, erau proiecte care trenau pe la alte companii, dar el a fost cel mai bine facut.
    Perseverenta poate fi ceva gen brute force, incerci tot felul de lucruri pana reusesti ceva, ca nu ai problema cu banii, fie ai strans, iti dau parintii, ai obtinut finantare, sau din contra muncesti sa iti lansezi startupul avand un job si rate la banca.

Read Next

Sliding Sidebar